Anny Администратор
Брой мнения : 23 Join date : 20.05.2013 Age : 30 Местожителство : Плевен
| Заглавие: Вашите рецепти Пон Юли 01 2013, 15:05 | |
| Здравейте, мили готвачки и домакини! В тази тема може да споделите своите рецепти или нещо, което ви е правило впечатление като сте ходили на гости, в ресторант или просто сте прочели някъде в Интернет пространството
Аз ще споделя няколко рецепти, които съм прочела в списание "Уикенд за Жената", а ето ги и тях:
Салата с мариновани домати
Време за приготвяне - 15 минути за 4 порции. Продукти: 20 чери домата 150 г. сирене моцарела 1 шепа орехи 3 с.л Зехтин Няколко листа зелена салата Сол на вкус 1/2 връзка босилек
Начин на приготвяне: Направете леки разрези на доматите и ги сложете в кипяща вода за минута, като след това ги обелите. Подправете със сол и ги оставете за няколко минути. Изцедете сока от доматите. Пасирайте босилека със зехтина и подправете. Нарежете сиренето на кубчета и запържете орехите в сух тиган. Наредете листата от салата в порционната чиния, сложете отгоре доматите, прибавете орехите, сиренето и залейте със соса от босилека. Оставете салатата да престои около час и сервирайте.
Запечени моркови с портокали и бекон Време за приготвяне - 30 минути за 4 порции. Продукти: 8 мркова 4 филии бекон 1 портокал 2 с.л зехтин
Начин на приготвяне: Измийте морковите и ги сложете в тава, поръсете със зехтина и прибавете към тях нарязания на едри парчета портокал. Върху морковите наредете бекона и може да поръсите със свежи подправки по ваш избор. Покрийте с фолио и печете до готовност.
Картофени кулички Време за приготвяне - 30 минути за 4 порции Продукти: 500 г. сварени картофи 2-3 скилидки чесън 2 кренвирша 50 г. настърган кашкавал 1 с.л зехтин 100-150 г майонеза Сол на вкус Черен пипер на вкус Босилек на вкус
Начин на приготвяне: Настържете картофите, кренвиршите нарежете на ситно и ги сложете в отделни съдове. Поръсете картофите със зехтин, прибавете подправките и разбъркайте добре. Смесете настъргания кашкавал с майонезата, пасирания чесън и босилека. Вземете средна по размер часа и на пластове пълнете от продуктите, като започнете с картофите и завършите с тях. Натъпчете добре и оставете е хладилника за 1 час, извадете и обърнете върху покрита с фолио тава. Печете куличките при загрят грил на 230-260 градуса за 15 минути или до червеникаво.
| |
|